gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Népszámlálás 2022
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása


 

2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, melynek célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz.

A népszámlálás 2022. október 1. és november 28. között kerül végrehajtásra, amely három időszakra tagolódik:

 

1.időszak: 2022. október 1. és 2022. október 16. között az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket;

 

2.időszak: 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik a számlálóbiztosi terepmunka, ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető;

 

3. időszak: 2022. november 21. és 2022. november 28. között kerül sor a pótösszeírási időszakra. Ebben az időszakban már csak azon személyek összeírására kerülhet sor, akik a számlálóbiztosok általi interjú keretében sem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket. Ekkor az összeírásból kimaradt személyeknek kell jelentkezniük a helyi népszámlálási felelősnél, akinek gondoskodnia kell ezen személyek összeírásáról is.

 

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését a számlálóbiztosok látják el, feladatuk a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek  felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, a címek pontosítása, esetleges új címek felvétele.

A számlálóbiztosnak az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

  • legalább középfokú végzettség,
  • magabiztos alapvető számítógépes ismeretek (tablet kezeléséhez),
  • jó fellépés, beszédkészség, kapcsolatteremtő képesség,
  • konfliktuskezelő készség, motiváltság, precizitás,
  • megfelelő helyismeret,
  • titoktartás,
  • vállalja a felkészülés során az új ismeretek önálló elsajátítását és a vizsgázást,
  • a felkészüléshez rendelkezik saját eszközzel (PC, laptop, tablet) és interneteléréssel,
  • a folyamatos és hatékony kapcsolattartás érdekében rendelkezik mobiltelefonnal és e-mail címmel.

Elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően tett sikeres vizsga után történik meg a szerződéskötés a számlálóbiztosi feladatok ellátására.

Amennyiben úgy érzi, hogy a felsorolt feltételeknek megfelel és számlálóbiztosnak jelentkezne, kérjük, hogy a jelentkezési lapot kitöltve küldje meg Budaörs Város Önkormányzat Jegyzőjének (2040 Budaörs, Szabadság út 134.) postacímre vagy leadhatja személyesen a Budaörsi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 21.

 

A számlálóbiztosok díjazása az alábbiak szerint történik:

 -        kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás: 240 Ft/cím;

-        lakás, egyéb lakóegység összeírás: 300 Ft/cím;

-        személy összeírás: 525 Ft/személy.

 

A díjazás mértéke a terepen végzett adatgyűjtés alapján lakásonként és személyenként külön jogszabályban meghatározottak szerint változik,várhatóan kb. bruttó 280.000 Ft/számlálóbiztos!


A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel. Azok összesített formában kerülnek nyilvánosságra, semmilyen módon nem összeköthetők a válaszadók személyével.

A népszámlálás eredményei mindannyiunk életére kihatnak. Segítse a kérdőív kitöltésével jövőnk alakítását!


 

Amennyiben  kérdése van a számlálóbiztosi jelentkezéssel vagy a népszámlálással kapcsolatban, azt felteheti a nepszamlalas2022@budaors.hu e-mail címen.

 

 

 

Kollégáink telefonos elérhetőségei:

 

 

 

dr. Szauter Anikó: (23) 447-945

 

dr. Süveges Zsófia: (23) 447-811

 

 

 

A Központi Statisztikai Hivatal számlálóbiztosi munkával kapcsolatos tájékoztatása:

 

https://www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas

 


 

 Kapcsolódó dokumentumok:

2022-08-22 14:08

Vissza