gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Ez archív anyag


   Iskola-előkészítő csoport önkormányzati támogatással           

Kis létszámú iskola-előkészítő csoport indul a Szőlő közben azoknak a tanköteles korú gyerekeknek, akiknek a pedagógiai szakszolgálat szakvéleménye alapján jól jönne egy év „haladék” a kötelező beiskolázás előtt.


Vitamaxi néven iskola-előkészítő csoport indul szeptembertől Budaörsön, a Szőlő közben. A Vitamaxi hasonló kezdeményezés, mint a Mindszenty József Általános Iskola és Óvodában már évek óta sikerrel működő Lurkó csoport. A kis létszámú csoport óvodai rendben működik reggel fél 8-tól délután 5-ig. A Vitamaxi a nevelési tanácsadó szakvéleménye alapján fogad gyerekeket. A budaörsi gyermekek térítési díját az önkormányzat támogatja.

Öt esztendeje működik óvodai rendben a budaörsi Szőlő közben a Vitamini családi napközi. Az intézmény két csoportban bölcsődés és óvodás korú gyerekeket fogad, rugalmas formában, a szülők igényeihez igazodva.

A tízfős maximális csoportlétszám a garancia, hogy a Vitamaxiba járó óvodásokra mindig kellő figyelem jusson. A gyerekekkel szükség szerint tudnak egyénileg foglalkozni, és mozgalmas, élményekben gazdag mindennapokat biztosítani ezeknek a fogékony emberpalántáknak.

Az beiskolázási rend változása most módot ad rá, hogy az intézmény felkészült óvodapedagógusai megvalósíthassák régi tervüket, és kis létszámú iskola-előkészítő csoportot indítsanak azoknak a tanköteles korú gyerekeknek, akiknek a pedagógiai szakszolgálat – a Nevelési Tanácsadók – szakvéleménye alapján jól jönne egy év „haladék” a kötelező beiskolázás előtt.

Az előkészítő kiscsoportban egyrészt felfigyelnek a kiugró képességekre, másrészt van idő az esetleges részhiányosságok, lemaradások, zavarok korrigálására. A tehetségeknek teret adnak a kibontakozásra, a lassabban érőknek időt arra, hogy készségeiket szintre hozzák. A gyerekek különböző ütemben fejlődnek, nem válnak parancsszóra iskolaéretté. A Vitamaxi segít a felkészülésben, abban, hogy a gyerekek egy tapasztalatokban gazdag, boldog év után magabiztosan léphessék át először az iskola küszöbét.

A hiánypótló szolgáltatást Budaörs Város Önkormányzat is támogatja.

A Vitamaxi pedagógiai programja megismerhető a www.vitaminik.hu weboldalon, az érdeklődők kérdéseire Szabó Eszter készséggel felel a 30 954 3839-es telefonszámon.

2013.08.10 23:28