A hét kiemelt hírei

Budaörsön a fővárosi közszolgáltató látja el január 1-től a hulladékszállítást
Budaörs város Önkormányzatának döntése alapján idén január 1-től a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM) keretein belül működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió végzi a hulladékszállítási közszolgáltatást Budaörsön.
A klímatudatosság jegyében hirdet fotópályázatot az önkormányzat - Meghosszabbított határidő: január 31.
Energiatudatosság és klímabarát környezet témában hirdet fotópályázatot budaörsi felnőtteknek Budaörs Város Önkormányzata a „Klímastratégia kidolgozása és klímatudatossági szemléletformáló programok megvalósítása Budaörsön” című pályázati program keretében. Beküldési határidő: 2022. január 31.
Minden kivágott fát pótolni kell Budaörsön!
Változtak a fakivágás helyi szabályai Budaörsön. Eszerint minden fa kivágását - álljon az közterületen vagy magánkertben - előzetesen be kell jelenteni vagy engedélyt kérni rá, majd pedig gondoskodni a pótlásáról. A fapótlás bizonyos esetekben pénzben is megváltható, amelynek összege: 2021. évben 76.200 Ft/fa. Mindezek elmulasztása akár kétszázezer forintos pénzbüntetést is vonhat maga után.

Hírek

A budaörsi németek kitelepítésére emlékeztünk
"A budaörsi sváboknak, a mi elődeinknek az elűzetése a saját otthonaikból jól példázza, milyen könnyen fordul át rémtettekbe a gonosz és számító gondolat. Ezért is kötelességünk az emlékezés és az emlékeztetés" – fogalmazott ünnepi beszédében Wittinghoff Tamás polgármester a magyarországi németek 1946-ban, Budaörsön megkezdett kitelepítésének 76. évfordulója alkalmából.
Ingyenes gyermekjogi fogadóórák az első félévben
Válás, láthatás, iskolai problémák, családon belüli erőszak, kapcsolattartási problémák, iskolai bántalmazás – ilyen és hasonló problémákkal kereshetők fel a Hintalovon Alapítvány munkatársai idén is az ingyenes gyermekjogi fogadóórákon, amelyeket minden hónap végén tartanak.
Mikor tegyük ki a kukát? Hol kapható szemeteszsák? - információk szolgáltatóváltás után
A szolgáltatóváltás után még fél évig használhatók a tavalyi szemeteszsákok Budaörsön. A BTG-nél - amely az új szolgáltató ügyfélszolgálati feladatait látja el - és a budaörsi nagyáruházakban azonban már kaphatók az új, narancs színű többlethulladékos zsákok és a biológiailag lebomló zöldhulladékgyűjtő-zsákok is. A szemtet továbbra is a megszokott napokon viszik el az FKF munkatársai, ám a kukákat már előző este érdemes kitenni, mivel reggel 5 (a lakótelepen 6) után már mehetnek értük.
Oltási akciónapok a budaörsi háziorvosoknál
A januári akciónapokon előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet a háziorovosoknál oltásra jelentkezni, elsősorban pénteken és szombaton. A pontos napokat az alábbi táblázat tartalmazza.
2022-es helyiadó-naptár
Január 15-e az első időpont 2022-ben, amelyre figyelni kell a helyi adókkal kapcsolatos kötelezettségek betartásánál. Az alábbiakban közöljük a 2022-es évre vonatkozó határidőket.
Január 10-én és 24-én szállítják el a fenyőfákat
Január második és negyedik hétfőjén gyűjti be Budaörs új hulladékszolgáltatója, a BKM FKF az ingatlanok elé kihelyezett fenyőfákat.
Január elsejétől megújul a hulladékszállítás és a távhőszolgáltatás Budaörsön
2022. január elsejétől a BKM FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója veszi át Budaörsön a hulladékszállítási feladatokat, távhőszolgáltatásról pedig a BUDAÖRSHŐ Kft. fog gondoskodni. A budaörsi közszolgáltatásokat egységes felületen, a "Közszolgáltatások" banner alatt tettük elérhetővé, amely honlapunk jobboldali sávjában található, de elérhető a "Fontos, hasznos" menüből is.
Pályázat a Szilvás területén található ingatlanokra
Budaörs Város Önkormányzata kétfordulós pályázatot hirdet az M1-M7-es autópályától délre, Törökbálint határán fekvő Szilvás területén található ingatlanokra. A pályázat első fordulójában a pályázat benyújtásának határideje. 2022. február 25. (péntek) 14 óra
Pályázat gázcseretelep üzemeltetésére
Gázcseretelep üzemeltetése érdekében ad bérbe az önkormányzat egy telket az Arany János utcában.
A nyári szünet időpontja a budaörsi bölcsődékben
A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy mikor lesznek zárva a nyáron az Egyesített Bölcsődei Intézmények tagintézményei. Eszerint a Pitypang Bölcsőde 2022. június 20-ától július 22-éig, a Százszorszép Bölcsőde július 25-étől augusztus 26-áig lesz zárva a nyáron.