A hét kiemelt hírei

Június 24-éig lehet jelentkezni a Tiszta, virágos Budaörsért – 2022 pályázatra
Budaörs város tisztasága, környezetünk szépítése és egészségesebbé tétele érdekében idén is meghirdeti az önkormányzat a Tiszta, virágos Budaörsért pályázatot.
Schmidt Mátyásról nevezték el a Városháza dísztermét
Budaörs díszpolgáráról, Schmidt Mátyásról nevezték el a Városháza dísztermét. Schmidt Mátyás munkásságával hidat képezett Bretzfeld és Budaörs között, hazaszeretetének köszönhető a Budaörs és Bretzfeld között létrejött testvérvárosi kapcsolat és a két város szoros együttműködése.
Összehangolt segítségnyújtást szervez az önkormányzat az ukrajnai menekülteknek
Arra kéri Wittinghoff Tamás polgármester a budaörsieket, hogy az erre a célra fenntartott zöldszámon (80 180 001) vagy a segitseg@budaors.hu e-mail-címen keresztül jelentkezzenek, akik a menekültek elhelyezésében, ellátásában segítséget tudnak nyújtani, az önkormányzat által szervezett lehetőségeken túl.

Hírek

Új kezdeményezést indított az önkormányzat: Közösségi Budaörs
A hamarosan lezáruló Cities4CSR elnevezésű program részeként indított el az önkormányzat egy újszerű, tematikus rendezvénysorozatot a budaörsi vállalkozók bevonásával, Közösségi Budaörs névvel.
Zárva lesz a Városháza július elsején, pénteken
Munkaszünettel ünneplik a polgármesteri hivatal dolgozói július elsején a Köztisztviselők Napját. Emiatt 2022. július 1-jén (pénteken) a Budaörsi Polgármesteri Hivatal zárva tart.
Ítélkezési szünet a Budaörsi Járásbíróságon
A Budaörsi Járásbíróság 2022. július 18-augusztus 19. között ítélkezési szünetet tart.
Megkezdődik a Latinovits Színház raktárépületének építése
Az önkormányzat megrendelésére megkezdődik a Budaörsi Latinovits Színház új kellék- jelmez- és díszlet raktár, egyben díszlet-műhely építése.
Csapadékvíz-elvezetési munkálatok a Kismartoni utcában
Budaörs Város Önkormányzata megbízásából a Kismartoni utca 1-42 házszámok között a csapadékvíz-elvezetéssel összefüggő átépítési munkálatokat kezdődnek júniusban.
A képviselő-testületi ülésen történt
Több klímavédelmi vonatkozású előterjesztésről döntöttek a képviselők a testület június 22-ei rendkívüli ülésén. Támogatták a budaörsi RenoPont energetikai tanácsadó iroda megnyitását a városban, és azt is, hogy a mentőállomás energetikai korszerűsítésére pályázatot nyújt be az önkormányzat.
Áramszünet július 14-én
2022. július 14-én 09:00 és 15:30 között áramszünet lesz a Domb utcában és környékén, mert az ELMŰ karbantartást végez.
Kérdőív a gyepek és növényfajok védelméről
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös projektjének társadalmi-gazdasági, és a természetre gyakorolt hatásait kívánják felmérni a kérdőívvel.
Ismét megtartották a Városi Pedagógusnapi Ünnepséget a Városházán
2022. június 21-én, kedden, Budaörs Város Önkormányzata városi pedagógusnapi ünnepséget szervezett a Városháza Schmidt Mátyás dísztermében.
Őszre elkészül a budaörsi Pozitív Energia Körzet végleges beruházási koncepciója
Az EU által finanszírozott 2020 EU City Facility (EUCF) pályázaton az önkormányzat 60 ezer eurót nyert el, hogy szakemberekkel és az érintettekkel együtt gondolkodva kidolgozzák a budaörsi Pozitív Energia Körzet beruházási koncepcióját, ami a jövőben nem csak a szakmai kivitelezés, hanem a további EU-s vagy hazai pályázati források, beruházások sikeres elnyerésének is alapja lehet.