Helyi hírek

Permetezik a vadgesztenyefákat
Permetezést végeztet a BTG a vadgesztenyelevél aknázómoly kártételének visszaszorítása érdekében 2019. június 19-e és július 5-e között a délutáni és az éjjeli órákban. A vegyszer emberre nem mérgező, méhekre és vizekre nem veszélyes.
Szúnyogirtás június 17-én és 18-án
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Budaörs belterületén az BFKH által engedélyezett szerekkel és dózisban szúnyoggyérítés történik június 17-én és 18-án. Pótnap: június 19-20.
Véradás lesz a Városházán
2019. július 02-án 11.30 és 14.30 óra között véradást szervezünk a Polgármesteri Hivatalban. A véradók ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt (vércsoport megállapítás, vérnyomásmérés, rapid teszt (HIV, HEPA C).
Energiamegtakarítási versenyt nyert a Budaörsi Városháza
A Budaörsi Városháza lett a Fenntartható Fenntartó címen futó nemzetközi verseny első kihívásának, a széndioxidkibocsátás csökkentését célzó ún. „Karbonböjt” játéknak a magyarországi győztese. A versenyen nyolc európai ország közel száz önkormányzati épülete vesz részt 2019-ben, Magyarország négy önkormányzata 12 épülettel szállt be.
Lakossági fórumon is véleményezhető a helyi építési és településrendezési szabályok tervezett módosítása
Módosítani kívánja Budaörs Város Önkormányzata a településrendezési eszközökre és a településszerkezeti tervre vonatkozó helyi rendeleteket és az építési szabályzatot, amelyről július 12-éig várja a Főépítészi Iroda a lakosság és a szakma véleményét. A terveket lakossági fórumon is bemutatják, 2019. június 24-én 17 órai kezdettel a Budaörsi Városháza nagytermében (Budaörs, Szabadság út 134. 2. emelet.)
17 település nyert támogatást az idei Várépítő pályázaton
Hagyományosan a Budaörsi Városházán hirdettek eredményt az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat 2019-es fordulójában. Országszerte 14 gyermekintézménynek és 3 műemléknek jut idén támogatás a pályázatnak köszönhetően. A 18 felajánló összesen nettó 15 millió forintnyi építőanyagát használhatják fel.
Pályázat egy frankhegyi hobbikert bérleti jogára
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Kőhalom és Zengő utca találkozásánál lévő 8991/1 helyrajzi számú, 956 m2 területű önkormányzati tulajdonú ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.
Június végéig lehet nevezni a Tiszta, virágos Budaörsért - 2019 pályázatra
Meghirdette az önkormányzat a Tiszta, virágos Budaörsért - 2019 pályázatot, amelyre 2019. június 30-áig lehet nevezni. A pályázat elsősorban azoknak biztosít nyilvános elismerést, akik lakókörnyezetük közterületein és az onnan látható kertekben, balkonokon, teraszokon stb. kulturált és magas színvonalú zöldterületeket, virágfelületeket hoztak létra.
Lomtalanítás lesz a lakótelepen június 22-én
Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy az ÉTH Nonprofit Kft. 2019. június 22-én, szombaton lomtalanítási akciót szervez a lakótelepen. Az ÉTH azt kéri: a szóródó lomot zsákokba, dobozokba helyezzék ki.
Elismeréseket, díszpolgári címeket adtak át a Városházán
Ünnepi ülést tartott 2019. május 30-án Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete 11 órai kezdettel, amelynek keretében Wittinghoff Tamás polgármester átadta az idei Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmeket és két posztumusz díszpolgári címet.