Hírek

A hamarosan lezáruló Cities4CSR elnevezésű program részeként indított el az önkormányzat egy újszerű, tematikus rendezvénysorozatot a budaörsi vállalkozók bevonásával, Közösségi Budaörs névvel.
Munkaszünettel ünneplik a polgármesteri hivatal dolgozói július elsején a Köztisztviselők Napját. Emiatt 2022. július 1-jén (pénteken) a Budaörsi Polgármesteri Hivatal zárva tart.
A Budaörsi Járásbíróság 2022. július 18-augusztus 19. között ítélkezési szünetet tart.
Az önkormányzat megrendelésére megkezdődik a Budaörsi Latinovits Színház új kellék- jelmez- és díszlet raktár, egyben díszlet-műhely építése.
Budaörs Város Önkormányzata megbízásából a Kismartoni utca 1-42 házszámok között a csapadékvíz-elvezetéssel összefüggő átépítési munkálatokat kezdődnek júniusban.
Több klímavédelmi vonatkozású előterjesztésről döntöttek a képviselők a testület június 22-ei rendkívüli ülésén. Támogatták a budaörsi RenoPont energetikai tanácsadó iroda megnyitását a városban, és azt is, hogy a mentőállomás energetikai korszerűsítésére pályázatot nyújt be az önkormányzat.
2022. július 14-én 09:00 és 15:30 között áramszünet lesz a Domb utcában és környékén, mert az ELMŰ karbantartást végez.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös projektjének társadalmi-gazdasági, és a természetre gyakorolt hatásait kívánják felmérni a kérdőívvel.
2022. június 21-én, kedden, Budaörs Város Önkormányzata városi pedagógusnapi ünnepséget szervezett a Városháza Schmidt Mátyás dísztermében.
Az EU által finanszírozott 2020 EU City Facility (EUCF) pályázaton az önkormányzat 60 ezer eurót nyert el, hogy szakemberekkel és az érintettekkel együtt gondolkodva kidolgozzák a budaörsi Pozitív Energia Körzet beruházási koncepcióját, ami a jövőben nem csak a szakmai kivitelezés, hanem a további EU-s vagy hazai pályázati források, beruházások sikeres elnyerésének is alapja lehet.
Megújultak a kutyafuttatókra kihelyezett tájékoztató táblák.
A korábban vásárolt ÉTH logóval ellátott (zöld színű) kerti hulladék, avar elszállításához alkalmas zsákokat az új Közszolgáltató - BKM Nonprift Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója - már csak júniusban fogadja el. 2022.07.01-től csak az FKF logóval ellátott, átlátszó AGGLOMERÁCIÓ feliratú zsákot szállítják el.
Budaörs Város Önkormányzata egyfordulós, nyilvános pályázatot hirdet Budaörs Város Önkormányzatának tulajdonában lévő, használaton kívüli hulladékgyűjtő gépjárműveinek és rakodógépének értékesítésére.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2022. június 10-től július 3-ig pályakarbantartási munkát végeznek, ami miatt több vonat menetrendje változik.