Hírek

"A budaörsi sváboknak, a mi elődeinknek az elűzetése a saját otthonaikból jól példázza, milyen könnyen fordul át rémtettekbe a gonosz és számító gondolat. Ezért is kötelességünk az emlékezés és az emlékeztetés" – fogalmazott ünnepi beszédében Wittinghoff Tamás polgármester a magyarországi németek 1946-ban, Budaörsön megkezdett kitelepítésének 76. évfordulója alkalmából.
Válás, láthatás, iskolai problémák, családon belüli erőszak, kapcsolattartási problémák, iskolai bántalmazás – ilyen és hasonló problémákkal kereshetők fel a Hintalovon Alapítvány munkatársai idén is az ingyenes gyermekjogi fogadóórákon, amelyeket minden hónap végén tartanak.
A szolgáltatóváltás után még fél évig használhatók a tavalyi szemeteszsákok Budaörsön. A BTG-nél - amely az új szolgáltató ügyfélszolgálati feladatait látja el - és a budaörsi nagyáruházakban azonban már kaphatók az új, narancs színű többlethulladékos zsákok és a biológiailag lebomló zöldhulladékgyűjtő-zsákok is. A szemtet továbbra is a megszokott napokon viszik el az FKF munkatársai, ám a kukákat már előző este érdemes kitenni, mivel reggel 5 (a lakótelepen 6) után már mehetnek értük.
A januári akciónapokon előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet a háziorovosoknál oltásra jelentkezni, elsősorban pénteken és szombaton. A pontos napokat az alábbi táblázat tartalmazza.
Január 15-e az első időpont 2022-ben, amelyre figyelni kell a helyi adókkal kapcsolatos kötelezettségek betartásánál. Az alábbiakban közöljük a 2022-es évre vonatkozó határidőket.
Január második és negyedik hétfőjén gyűjti be Budaörs új hulladékszolgáltatója, a BKM FKF az ingatlanok elé kihelyezett fenyőfákat.
2022. január elsejétől a BKM FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója veszi át Budaörsön a hulladékszállítási feladatokat, távhőszolgáltatásról pedig a BUDAÖRSHŐ Kft. fog gondoskodni. A budaörsi közszolgáltatásokat egységes felületen, a "Közszolgáltatások" banner alatt tettük elérhetővé, amely honlapunk jobboldali sávjában található, de elérhető a "Fontos, hasznos" menüből is.
Budaörs Város Önkormányzata kétfordulós pályázatot hirdet az M1-M7-es autópályától délre, Törökbálint határán fekvő Szilvás területén található ingatlanokra. A pályázat első fordulójában a pályázat benyújtásának határideje. 2022. február 25. (péntek) 14 óra
Gázcseretelep üzemeltetése érdekében ad bérbe az önkormányzat egy telket az Arany János utcában.
A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy mikor lesznek zárva a nyáron az Egyesített Bölcsődei Intézmények tagintézményei. Eszerint a Pitypang Bölcsőde 2022. június 20-ától július 22-éig, a Százszorszép Bölcsőde július 25-étől augusztus 26-áig lesz zárva a nyáron.
2021. december 12-étől a 760 Budapest – Budaörs – Biatorbágy – Etyek – Bicske és a 767 Budapest – Biatorbágy – Etyek – Bicske autóbuszvonalakon közlekedő járatok megállnak az új Biatorbágy, Vendel Park elnevezésű megállóhelyen.
Ünnepi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei közművelődési és sportdíjakat 2021. december 8-án a Városháza dísztermében. Posztumusz Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesült dr. Kisfalvi Péter, volt önkormányzati képviselő, a Kamaraerdei Részönkormányzat korábbi elnöke, a Budaörs Rádió alapítója. Testnevelési és Sport Díjat kapott Vanek Gábor, a Budaörsi Triatlon Klub Sportegyesület elnöke és Fazekas Mária, a Budaörsi Sport Club asztalitenisz csapatának kapitánya.
Budaörs Város Önkormányzata 2021-2026 között több ütemben a mirigyes bálványfa, mint kártékony özönfaj visszaszorítását végzi a Kő-hegyen.
Nyilvános pályázatot hirdetett az önkormányzat egy Puttony utcai,1979 m2 területű telek bérbeadására. A pályázat benyújtásának határideje: 2022. február 15. 12.00 óra