Hírek

2023. október 2. – december 18. között a Központi Statisztikai Hivatal a háztartások jövedelmi viszonyairól, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, életkörülményeiről gyűjt adatokat online, személyesen vagy telefonon.
Budaörs Város Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz program keretében nyert európai uniós forrásból korszerűsíti a Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár épületét. A felújítási munkák alatt a könyvtár október 2-18. közt zárva tart.
Budaörs Város Önkormányzata Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot írt ki felsőoktatási hallgatók, valamint felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára. A pályázat Budaörsi Polgármesteri Hivatalhoz történő benyújtásának határideje: 2023. november 3.
Tisztelettel meghívjuk Önt a Göncz Árpád 100. kiállítás megnyitójára október 4. 17:00-kor.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2023. szeptember 29. és október 26. között pályakarbantartási munkálatokat végeznek, ezért több Budaörsöt is érintő, illetve itt áthaladó vonat menetrendje változik.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2023. szeptember 18. és 28. között pályakarbantartási munkálatokat végeznek, ezért több Budaörsöt is érintő, illetve itt áthaladó vonat menetrendje változik.
2023. október 3-án áramszünet lesz karbantartási munkák miatt.
2023. szeptember 13-án hirdették ki a Városháza dísztermében az idei Tiszta, Virágos Budaörsért pályázat nyerteseit, és adták át a díjakat. A pályázatra 32-en jelentkeztek, négy kategóriában.
A 2023. II. félévi építményadó, telekadó, helyi iparűzési adóelőleg befizetésének határideje 2023.09.15.
Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Vagyongazdálkodási Bizottsága nyilvános pályázatot hirdet a a 10789 helyrajzi számú, természetben Budaörs, Szajkó utcában található, az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint 828 m2 területű önkormányzati tulajdonú ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására
Az önkormányzat a nehéz gazdasági helyzetben is gondoskodik a rászoruló budaörsiekről, ezért a képviselők a szeptember 13-án megtartott képviselő-testületi ülésen a szociális ellátások összegének emeléséről döntöttek. A rekordmagas inflációra való tekintettel a jövedelemhatárok megemelésével jelentősen növelték a szociális támogatásra jogosultak körét. Emellett megszavazták, hogy idén is ingyenesen biztosítsanak téli tűzifát a nehéz helyzetben élőknek.
Budaörs önkormányzata szeretettel meghívja a város nyugdíjasait a 2023. szeptember 26-án 11:00 órakor tartandó idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségre.
Ünnepi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei pedagógus és egészségügyi díjakat 2023. szeptember 13-án a Városháza dísztermében. Szakály Mátyás Pedagógus Díjban részesült Falusiné Lázár Emőke, Bleyer iskola pedagógusa, Szebényi Rita, a Hermann Iskola igazgatóhelyettes és Urainé Pócsik Adrienne, Holdfény Óvoda. Budaörs Egészségügyéért Díjat kapott Dr. Radányi Éva, fogorvos.