gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Energiatudatos Önkormányzat díjat nyert Budaörs
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása

Energiatudatos Önkormányzat díjat kapott Budaörs, amelyet Lőrincz Mihály, a Műszaki Ügyosztály vezetője vett át 2019. szeptember 25-én. A díjat városunk a Virtuális Erőmű Program keretében nyerte el, amelynek filozófiája, hogy az a legolcsóbb energia, amit meg sem termelünk.

Budaörs Város Önkormányzata egyre tudatosabban figyel oda intézményei energiahatékonyságára, a fenntarthatóságra és a lakossági szemléletformálásra - ezért kapta meg az elismerést.

 

Budaörs nyolc éve tagja a fenntarthatóság és az energiahatékonyság növelése érdekében létrejött nemzetközi szervezetnek, a Polgármesterek Szövetségének. Most szeptembertől az országban a legelsők között vezetett be energiairányítási rendszert hat önkormányzati intézménynél, a Városházán, a BTG irodaépületénél, az uszoda-sportcsarnokban, a Kamaraerdei Közösségi házban, a Vackor és a Holdfény utcai óvodánál. 

 

Tavaly év végén energiapolitikát fogadott el az önkormányzat, ami még elég ritka az önkormányzatok között. Most a Fenntartható Energia és Klímaakcióterven (SECAP) kezd el dolgozni a hivatal, jövőre pedig a helyi klímastratégián. Mindkét dokumentum várhatóan 2020-ban készül el.

 

A díjat a köztársasági elnök által fővédnökölt és az Országgyűlés Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsa által védnökölt, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által működtetett, az energiahatékonysági és megújuló energetikai fejlesztések támogatására létrejött Virtuális Erőmű Program ítélte oda Budaörsnek.


Ezt az erőművet virtuálisan építik, megtakarításokból. Tíz év alatt a program keretében 588 megawattnyi energiát spóroltak meg a csatlakozott vállalatok, önkormányzatok és a lakosság. Ez a negyedik legnagyobb erőmű lenne Magyarországon, ha tényleges energiáról beszélnénk.Kapcsolódó dokumentumok:

2019-11-25 16:20

Vissza