gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  21°C, 12.96 km/hNyugati szél, közepesen felhős
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Kortárs kiállítás nyílt a Városházán
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Budaörs Város Önkormányzata és az ARTalakulás Galéria "Mene mene tekel ufarszin" - Megmérettetett és könnyűnek találtatott címmel kiállítást rendez a Városháza dísztermében, melynek témája a kirekesztés.

Lehet-e ma úgy beszélni régmúlt történésekről, hogy az a mának is szóljon?

Erre a kérdésre is keresi a választ az a kiállítás, amely a budaörsi Városháza épületében látható áprilisban.  

A hazai kortárs képzőművészek kiválóságai, és Budaörs diákjai - ami ennek a tárlatnak a különlegessége is egyben, úgy is mondhatnánk, hogy a folytonosság megvalósítói, mint üzenet is - jelet hagynak ezen az eseményen.

A látogató olyan különlegességgel is találkozik itt, ami egészben is láttatja a művek sokaságát. Az összerendezett alkotások, kortól és pályaívtől függetlenül is, együtt lélegző, önálló organikus testként életre kelnek, s valami rendkívül fontos mondanivalóról vizuális nyelven eszmét cserélnek. Ezek a gondolatok, érzések nem évülnek el sohasem.

A tárgyakban, a műalkotásokban megelevenedett "életek", örök érvényű gondolatok lenyomatai, amik meghatározzák a jelenünket és - ha jól olvasunk és értünk - utat mutatnak a jövőnkre...

A megnyitóra 2017. április 3-án 14 órai kezdettel kerüt sor, ahol felléptek a Leopold Mozart Zeneiskola növendékei, a József Attila Gimnázium diákköre és a  Herman Ottó Általános iskola diákjai.

 

A kiállító művészek az aulában
Féner Tamás (önálló fotósorozata az 1. emeleten látható)
Gerber Pál 
Roskó Gábor 
Pék Eszter
Bakos Tamás 
Orsovai Dezső
Hollay Lóránt 
Tölgyesi Katalin (a kiállítás kurátora)


2017-04-05 18:33

Vissza