gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Ülésezett a képviselő-testület
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Átépül a buszvégállomás és a Kamaraerdei Idősotthon felújítása is zöld utat kapott a képviselő-testület 2018. június 20-án tartott ülésén, amelyen arról is döntöttek: kibővül a korlátozott várakozási övezet a Városháza környékével.

dr. Tóth Ferenc (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) napirend előtti hozzászólásában jelezte: több lakossági panasz érkezett hozzá amiatt, hogy a Pántlika utcában nagyon megnövekedett a forgalom az utóbbi időben, amit fekvőrendőrrel vagy sűrűbb közterületi ellenőrzéssel javasolt orvosolni. Lőrincz Mihály, a Műszaki Ügyosztály vezetője ezzel kapcsolatban közölte, hogy az M1-M7-es autópálya fizetőssé tételével a város összes utcájában megnőtt a forgalom, köztük a Pántlika utcában is. A Szerviz út bekötése azonban jelentős változást fog hozni, ami már csak hetek kérdése. Emellett, ha szükséges, a fekvőrendőr kiépítésének lehetőségét is megvizsgálják.

Tóth Ferenc még egy problémát jelzett a Műszaki Ügyosztály felé: a Szellő utcából jött a panasz, hogy a fák ágai rálógnak az elektromos vezetékekre, amit a képviselő általánosan javasolta megnézni a városban.  Ezzel kapcsolatban Lőrincz Mihály elmondta: ha közterületi fákról van szó, akkor az önkormányzat feladata azok megmetszése (ha ingatlanon belül van, akkor a tulajdonosra is hárul felelősség); az önkormányzat az ELMŰ-vel közösen vizsgálja meg a helyzetet és tesz lépéseket.

 

Stift Nándor (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) három probléma orvoslását kérte. Egyrészt a Lévai és az Ifjúság utca között elhelyezkedő két játszótér kaszálását sürgette, amely területek kimaradtak a lakótelepi fűnyírásból. Panaszolta továbbá, hogy a Fűtőműben található fűzfa ágai lelógnak a járdára, amit vissza kellene vágni. Emellett annak kivizsgálását is kezdeményezte, hogy jelzések szerint több állat is megbetegedett a kutyafuttatóban.

 

Ezt követően megszokott módon módosította a testület a 2018. évi költségvetési rendeletét. Erre az évközi állami támogatások beépítése, az időközben a költségvetést érintő határozatok rendeletbe foglalása, a felügyeleti, valamint a saját hatáskörű előirányzat módosítások átvezetése miatt volt szükség.

 

Kibővítette a képviselő-testület a korlátozott idejű várakozási övezetet a Városháza környékével. Löfler Dávid (Fidesz-KDNP) azt vetette fel, hogy két óránál hosszabb ideig is lehessen parkolni, de nem változtatott a testület a bevált gyakorlaton. dr. Bakó Krisztina (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) pedig az övezet további bővítését és a hivatali dolgozók parkolási lehetőségének megoldását sürgette.

A Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda vezetésével 2018. augusztus 2. napjától 2023. július 31. napjáig ismét László Gábornét bízta meg a testület, aki 25 éve látja el mindenki megelégedésére ezt a feladatot.

 

A Vackor Óvoda esetében nehezebb helyzetben volt a képviselő-testület, mert – mint azt Wittinghoff Tamás polgármester ismertette – csak egy belsős pályázó volt az intézmény vezetésére, vele kapcsolatban azonban erősen megoszlott a dolgozók véleménye. Ezért a képviselők úgy döntöttek, új pályázatot írnak ki, addig pedig az intézményvezető-helyettes látja el a vezetői feladatokat.

 

Lezárta a képviselő-testület az egyes intézményi- és különleges övezeti besorolású területekre vonatkozó településrendezési eszközök módosításának véleményezési és partnerségi egyeztetési szakaszát.

 

Döntöttek közel 100 millió forintnyi céltartalék felszabadításáról, aminek köszönhetően önkormányzati bérlakások újulhatnak meg, játéktároló épülhet a Csillagfürt Óvodában, ill. fűtéskorszerűsítés is; valamint ki tudják váltani a 20 KV-os légvezetéket a Farkasréti út - Thököly utcai szakaszon.

 

Hozzájárult az önkormányzat egy telekalakítás végrehajtásához a Garibaldi utcában. Löfler Dávid (Fidesz-KDNP) közölte: nem tartja szerencsésnek, hogy az autópályára felvezető út a gyorsétterem tulajdonába kerül.

Lőrincz Mihály a Műszaki Ügyosztály vezetője figyelmeztette, hogy teljes félreértésben van a képviselő. Az út ugyanis jelenleg a MOL tulajdonában van. A gyorsétteremmel egyszerűen a közterületek határait pontosították. Vagyis az önkormányzat semmiféle tulajdonról nem mond le, amit Löfler Dávid feltételez.

 

Eredménytelennek nyilvánította a testület a Szajkó utcában található 828 nm-es ingatlanra kiírt pályázatot, mivel arra nem volt jelentkező.

 

Pályázatot írtak ki a Puskás Tivadar u. 55.1. emelet 3. sz. alatti, 2 szobás, 57 m2 alapterületű lakás piaci alapú bérbeadására.

 

Újabb pályázatot írtak ki a Lévai utcában található transzformátorállomás hasznosítására.

 

Győztest hirdettek egy ezer négyzetméteres, Deák Ferenc utcai ingatlanra kiírt pályázaton: az ÉGSZI Senior Kutató és Szervező Korlátolt Felelősségű Társaság lesz a terület új tulajdonosa, 67 millió forintért.

 

Elbírálták a helyi kiadványok megjelenésének támogatására kiírt pályázatot, amely szerint 8 kiadvány megjelentetéséhez járul hozzá az önkormányzat.

 

Módosították a Budaörsi Latinovits Színház, a Jókai Mór Művelődési Ház és a Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatait.

 

Napirenden szerepelt a polgármester jutalma is. Az erre vonatkozó előterjesztést rövid vita után elfogadták a képviselők.

 

Technikai okból kellett módosítani a Zúzmara utcában található, 1388/1 hrsz-ú ingatlan értékesítéséről szóló határozatot.

 

Döntöttek a képviselők a Kesjár Csaba Általános Iskolában található gondnoki lakás bérbeadásáról.

 

Újabb haladékot kapott a Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény két Farkasréti úti raktárhelyiség kiürítésére; az önkormányzat ugyanis ide tervezi költöztetni a levéltárat. Az ülésen szót kért az intézmény vezetője dr. Gajdos-Frank Katalin is, kérve, hogy a testület október 31-éig hosszabbítson, addigra biztosan találnak helyet a raktározott bútoroknak. Végül úgy döntöttek, október végéig maradhat az intézmény.

 

Határoztak arról is, hogy az önkormányzat üzemeltetésre átad az ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft-nek több, a tulajdonát képező hulladékgazdálkodási vagyonelemet - főleg hulladékgyűjtő járművet -, hogy a szolgáltató ezekkel tudja ellátni a Budaörs közigazgatási határán belüli hulladékgazdálkodást.

 

Átcsoportosítást hajtottak végre a képviselők a 2016. évi beruházási hitelcélok között. Ennek lényege az volt, hogy a Kamaraerdei Idősotthonra szánt 750 millió forintot további 106 millió forinttal kiegészítik, az autóbusz-végállomás átépítésére pedig 104 millió forintot csoportosítottak át.

 

Végezetül az Egészségügyért Díj odaítéléséről döntöttek zárt ülésen.


2018-06-20 18:58

Vissza