gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Rendkívüli testületi ülést tartott a képviselő-testület
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Rendkívüli ülést tartott Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete 2018. július 11-én, ahol négy téma volt napirenden.

Dr. Bakó Krisztina (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) napirend előtti hozzászólásában a Kisfaludy utca felújításával kapcsolatban érdeklődött Lőrincz Mihály műszaki ügyosztályvezetőtől, hogy megoldódtak-e a korábban jelzett problémák, illetve, hogy mikor kezdőik a felújítás. A másik kérdése a Máriavölgy – Budakeszi utca találkozásánál a napokban történt csőtörés miatt keletkezett gödör helyreállítására vonatkozott.

 

Lőrincz Mihály elmondása szerint a Kisfaludy utca szennyvíz-rekonstrukciójával kapcsolatban valóban probléma merült fel, tudniillik a közbeszerzési eljárást elnyerő cég kapacitáshiánnyal küzd, ezért mégsem kívánta elkezdeni a munkát. Végül megállapodásra jutott a hivatal a vállalkozással, és július 10-én aláírták a szerződést, augusztusban pedig megkezdik a négy utcából álló rekonstrukciós munkát. Ebből az első helyszín a Kisfaludy utca lesz, augusztus első felében.

A csőtörést a Fővárosi Vízművek, mint a budaörsi vízhálózat vagyonkezelője javítja ki, de a polgármesteri hivatal el fog járni annak érdekében, hogy a helyreállítás minél gyorsabban megtörténjen – tette hozzá.

 

Stift Nándor (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) szintén az ügyosztályvezetőtől érdeklődött, hogy a Patkó utca 3-nál a forgalomcsillapító eszközök kihelyezése mikor történik meg.

Lőrincz Mihály ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a nyári szünet miatt csak várhatóan 2 hét múlva érkeznek meg a forgalomcsillapító küszöbök, ezt követően azonban napokon belül megtörténik a beruházás.

 

Hauser Péterhez (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) lakossági megkeresés érkezett a Mátyás király utcában történt útfelbontás kapcsán. Ezzel összefüggésben azt kérte a Műszaki Ügyosztály vezetőjétől, hogy bár nem önkormányzati beruházásról van szó, figyeljen oda az önkormányzat a megfelelő helyreállításra. Lőrincz Mihály erre ígéretet tett, és jelezte, hogy a közútkezelői engedélyeket eleve úgy adják ki, hogy az eredeti állapotokat kell visszaállítani, amit műszaki ellenőr is vizsgál.

 

Gáspár Béla (Fidesz-KDNP) kérte, hogy az autópálya mellett a Garibaldi utcában, a benzinkútnál  felfestéssel egyértelműsítsék, hogy az egyik sáv az autópályára, a másik a Csata utca irányába használható.

 

Az ülést Wittinghoff Tamás polgármester szabadsága miatt levezető Biró Gyula alpolgármester bejelentette, hogy Császárné Kollár Tímea (Jobbik) hivatalosan is benyújtotta lemondását képviselői mandátumáról.

 

Első napirendi pontként elfogadta a képviselő-testület a Budaörsi Helyi Építési Szabályzat módosítását, amely a Puskás Tivadar u. – Liget u. – Edison utca által közrezárt telekre vonatkozik. A döntés egyik pozitív hozadéka, hogy a Zalakerámia Budaörsre hozza központját és itt adózik legalább öt évig.

 

Döntöttek a BSC 1924 Futball Kft-vel kötött, az Árok utcai sportlétesítményre vonatkozó önkormányzati használati jog, valamint pénzeszköz átadásáról szóló szerződés elszámolási határidejének egy évvel történő meghosszabbításáról.

 

Hozzájárult a képviselő-testület a Máriavölgy utca 1446/4, 1449/2 és 1450/2 hrsz-ú ingatlanok egy részének cseréjéhez.

 

Ezt követően zárt ülésen tárgyaltak az önkormányzati tulajdonú, Budaörs, Puttony utca 8860/1 helyrajzi számú ingatlan hasznosításáról.


2018-07-12 09:12

Vissza