gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Tájékoztató a Patkó utcai szelektív hulladékgyűjtő-sziget használatáról
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
2018. november elsejétől megváltozik a Patkó utcai szelektív gyűjtősziget működési rendje. A használat szabályairól az alábbiakban olvashatnak.Lakossági tájékoztatás a Patkó utcai szelektív hulladékgyűjtő-sziget használatáról

 

 

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. november 01. napjától a Patkó utcai szelektív gyűjtősziget működési rendje megváltozik.

 

A szelektív hulladékgyűjtő-sziget nyitvatartási ideje:

 

reggel 06.00 órától  - este 20.00 óráig

 

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a gyűjtőszigeten kizárólag a háztartásban keletkező, hasznosítható papír, műanyag, fém, társított italoskarton és üveg hulladék elhelyezésére van lehetőség.A gyűjtősziget mellé semmilyen hulladékot ne helyezzenek el, ezzel is hozzájárulva a kulturált környezet fennmaradásához. A kommunális (háztartási) hulladékot mindenki otthon, a saját „kukájába" dobja!


A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV törvény vonatkozó előírásait figyelembe véve, a hulladéktól csak a kijelölt vagy arra fenntartott helyen, a környezet veszélyeztetését kizáró módon lehet megválni. Nem mentesül a hulladék birtokosára, illetve tulajdonosára vonatkozó szabályok alól az, aki a birtokában, illetve tulajdonában lévő hulladéktól nem az e törvényben meghatározott kötelezettségek teljesítésével válik meg. 

 

Aki a gyűjtőszigetet nem rendeltetésszerűen használja, vagy oda nem a fentiekben meghatározott hulladékot helyez el, azzal szemben a hulladék elszállításának, ártalmatlanításának költségei érvényesíthetők, továbbá a környezetvédelmi hatóság hulladékgazdálkodási bírság megfizetésére kötelezi. 

 

A gyűjtősziget és környezete kamerával megfigyelt terület


Köszönjük, hogy a szelektív hulladékgyűjtéssel Ön is hozzájárul a hulladékgazdálkodás fejlesztéséhez, a hulladékok okozta környezetterhelés csökkentéséhez, Budaörs Város környezetminőségének javításához.

 

                                                                                                                                            


2018-11-01 00:42

Vissza