gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Előzzük meg a kihűléses haláleseteket!
Ne menjen el senki szó nélkül, ha magányos, idős vagy hajléktalan emberről szerez tudomást, akire veszélyt jelenthetnek a téli hidegek, hanem haladéktalanul jelentse be a Budaörsön működő szociális telefonszámok valamelyikén – áll Wittinghoff Tamás polgármesternek a lakossághoz intézett felhívásában.
Nagyszabású faültetési akció indult a városban
Nagyszabású faültetési akció indult a CITIES4CSR elnevezésű URBACT-projekthez kapcsolódva Budaörsön, amelynek részeként kétszáz fa ültetését tervezte a város. Ennek azonban a sokszorosa, legalább 1300 fa földbe helyezése várható az idén.
Karácsony előtti munkarendváltozás a polgármesteri hivatalban
2021. december 11-én, szombaton munkanap lesz a Budaörsi Polgármesteri Hivatalban, az ügyfélszolgálat fogadja az ügyfeleket, a többi munkatárs azonban otthoni munkavégzésben látja el feladatait. 2021.december 24-e, péntek, viszont pihenőnap lesz.
Mit kell tudni a társasházak tűzvédelmi szabályairól?
Idén is meghirdette a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról. Az alábbiakban néhány gyakori kérdés és a rájuk adott válasz is olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának tájékoztatója alapján.
A budaörsi buszpályaudvar nyerte az Év Homlokzata díjat középület kategóriában
Kurucz Olívia és Dobos Botond Zsolt építészek munkája a budaörsi buszpályaudvar nyerte el idén az Év homlokzata pályázatot középület kategóriában.
Köszöntjük a szociális intézményeinkben dolgozókat
A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte november 12-én a Szociális Munka Napját. A budaörsi szociális intézményekben dolgozók példásan állnak helyt a járványidőszakban, de kiváló munkát végeznek a hétköznapokban is. Köszönet érte!
Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület
A hulladékszállítás átszervezése érdekében hívott össze Wittinghoff Tamás polgármester rendkívüli képviselő-testületi ülést 2021. november 10-ére, valamint döntöttek egy egymilliárd forintos keretösszegű pályázaton való indulásról is.

Minden kivágott fát pótolni kell Budaörsön!

Változtak a fakivágás helyi szabályai Budaörsön. Eszerint minden fa kivágását - álljon az közterületen vagy magánkertben - előzetesen be kell jelenteni vagy engedélyt kérni rá, majd pedig gondoskodni a pótlásáról. A fapótlás bizonyos esetekben pénzben is megváltható, amelynek összege: 2021. évben 76.200 Ft/fa. Mindezek elmulasztása akár kétszázezer forintos pénzbüntetést is vonhat maga után.
Egy hétig nem fog működni a Templom téri közlekedési lámpa

Várhatóan 2021. november 15-étől egy hétre kikapcsolják a Templom téri közlekedési lámpát, mivel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a berendezés felújítását végzi.
Maszkban lehet csak belépni a Polgármesteri Hivatalba

A COVID-19 különböző variánsai által okozott megbetegedések száma sajnos emelkedő tendenciát mutat országszerte. Erre tekintettel, megelőző intézkedésként a Polgármesteri Hivatalban a maszk használata kötelező!