gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Jótékonysági árverés
Példás összefogás egy budaörsi fiatalért - online folytatódik a jótékonysági árverés

Ismert közéleti személyiségek, művészek és sztárok személyes tárgyaikat ajánlották fel, hogy a 22 éves, budaörsi Molnár Balázs üvegcsontú fiatalember megélhetési gondjain enyhítsenek.


A fiatalnak a budaörsiek segítségére is szüksége van!

Balázs születésétől, sőt fogantatásától kezdve üvegcsont betegségben szenved. Ennek több fajtája van, ő a legsúlyosabbal kénytelen együttélni, vagyis már az anyaméhen belül is törtek a csontjai. Mivel orvosai a betegségét sokáig nem vettek észre, nem is kezelték, így sok deformitás, hibás forradás van a testén. Balázsnak eddigi élete során 155 törése volt, ezek közül legalább 50 műtéttel végződött. Legutóbb egy tüsszentéstől eltört mind a két lábszára.


A fiatalember a szüleivel él, akik igen szerény, néhány tízezer forintos jövedelmükből tartják őt el,  miközben emberfeletti erőfeszítéssel, állandó figyelemmel, törődéssel és készenléttel gondozzák. Balázsnak minden mozdulatát kísérni kell, hogy minél kevesebb törést és műtétet szenvedjen el. Mivel ez a begetség nagyon súlyos, a törések számát legfeljebb csökkenteni lehet, megszűntetni nem. A gondokat csak tetézi, hogy Balázsnak az alapbetegsége miatt nagyon sok egyéb szövődményes betegsége is lett. A bal fülére például süket, mert a hallócsontok fellágyultak, a szívbillentyűi pedig deformálódtak a mészhiány miatt, így rendszeres kardiológiai kezelés alatt is áll. A gyógyszerei, segédeszközei, a gyógynövényes készítményei rengeteg pénzbe kerülnek, melyeknek csak  töredékét finanszírozza a társadalombiztosítás.

Balázs az állandó veszélyhelyzetek miatt többnyire otthon van, legnagyobb bánatára a sok műtét, távollét miatt még a gimnáziumi tanulmányait sem tudta befejezni. Mindene az egyetlen  számítógépe és nem veszélytelen, de örömteli számára, ha néha-néha szüleivel kimozdulhat. A családnak azonban ez is komoly gondot okoz, mert még egy saját autóra sem telik. Egy 20 éves kölcsön Ladával próbálnak időnként kikapcsolódni, amelyet Balázs súlyos műtétei, közte egy  gerincműtét miatt régen át kellett volna alakítani, hogy kényelmes, praktikus és biztonságos legyen.

Összefogással mindannyian hozzájárulhatunk ahhoz, hogy Balázs rossz szociális körülményein javítsunk! A felajánlott tárgyak teljes bevételét a Molnár család kapja meg.

Az árverés első fordulóját június 29-én a Városházán tartotta meg az S.O.S. Alapítvány és az  Üvegcsontúak Egyesülete, a második itt folytatódik.

Az itt látható tárgyak kikiáltási ára egyaránt 100 ezer forint.


Baumgartner Zsolt
autóversenyző


 


Bessenyei Péter
műrepülő világbajnok


 


Erdei Zsolt (Madár)
box világbajnok


 

Palik László
sportriporter, tereprally-versenyző

 

 

Szalay Balázs
autóversenyző

 

 

 

Ef Zámbó István
Zenész, képzőművész

 

 

 

 

Kérjük támogassa Balázst, csatlakozzon a felajánlók táborához!

Amennyiben részt venne a licitben vagy esetleg liciten kívül segítene, anyagi vagy egyéb felajánlásokkal, kérjük írjon Iszáka Ilonának, Balázs édesanyjának, az ilonaiszka@gmail.comra.