gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Üzleti ajánlatok
Termálkincs a Hosszúréti patak mellett

Budaörs Város területén, a Hosszúréti pihenőpark tőszomszédságában 46 °C-os termálvíz-lelőhelyet tártak fel, amely percenként közel ezer literes hozammal rendelkezik.

A termálvíz kitermeléséhez szükséges engedélyekkel Budaörs Város Önkormányzatának 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaság rendelkezik.

Szándékunk egy, a termálvízre épülő, a kor elvárásainak megfelelő, modern, a helyi, belföldi és külföldi vendégek igényeit egyaránt kielégítő rekreációs- és pihenőövezet megvalósítása, amelyhez kapcsolódóan gyógyászati, illetve fürdőkomplexum, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokat nyújtó park alakítható ki. A kikapcsolódni vágyók kellemes környezetben vehetik igénybe az egészség megőrzését és az aktív pihenést, sportolást biztosító, a regenerálódást elősegítő szolgáltatásokat. Eközben élvezhetik Budaörs Város vendégszeretetét, és gazdagabbak lehetnek a néhány kilométerre fekvő Budapest által kínált világvárosi élményekkel.

A város területén feltárt termálvíz hasznosítására rendkívül sok megkeresés érkezett, azonban Budaörs Város Önkormányzata célzottan, kimagasló kvalitásokkal rendelkező befektetők részére kívánja a város e termálkincsében rejlő lehetőségek megvalósítását felkínálni.


Adatok • 46 °C • 1000 l/perc hozam • kitermelési engedélyek rendelkezésre állnak

A víz tulajdonságai
• A laboratóriumi vizsgálatok alapján a vízminta kevés oldott anyagot tartalmazó, kalcium-magnézium-szulfátos-hidrogén-karbonátos jellegű, fluoridos termálvíz. A víznek
jelentős a vastartalma, az összes metántartalom szerint az „A”(gázmentes) fokozatba tartozik.
• A termálkincs gyógyvízzé minősítési eljárása megkezdődött (???), s jó esély van arra, hogy a hivatalos procedúra lezárultával ezt meg is kapja.

A beruházási terület elhelyezkedése
A-variáció
A Budaörs 083/5; 083/6 és 086 helyrajzi számú, összesen 72.338 m2 alapterületű ingatlan-együttes Budaörs nyugati részén, a lakóövezet szomszédságában, a budaörsi hegyvonulat déli oldalán helyezkedik el. A területtől a termálvíz-nyerőhely kb. 10 km távolságban található. Északi oldalon a Csiki Pihenőpark, nyugati oldalon egy ipari park, keleti oldalon a lakóövezet, déli oldalon az M1 autópálya határolja. A terület kiválóan megközelíthető.

B-variáció
A Budaörs, Törökugratótól délkeletre, az autópályától délre elhelyezkedő, Budaörs 093 és 095 helyrajzi számú ingatlanokból álló mintegy 35 ha nagyságú terület, melyből 28.087 m2 közút, és amely a termálvíz nyerőhelytől kb. 6 km távolságban található. Északi oldalon az autópálya, nyugati oldalon beépítetlen terület, déli oldalon Törökbálinthoz tartozó gyümölcsös terület, keleti oldalon az autópálya törökbálinti csomópontjától Törökbálint felé vezető főút határolja. A terület kiválóan megközelíthető az autópálya felől keleti oldalról a Törökbálint felé vezető főútról.

Előnyök • Kellemes környezet • Jó megközelíthetőség • Komplex szolgáltatási kínálat • A főváros közelsége