gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Túraútvonalak

A Pihenőkert a 88-as busz Csiki tanyai megállójától lefelé indulva, 3 perc sétára, a Virág utca 6. szám alatt található.


A 40-es, illetve 88-as busz Városháza megállójától indulhatunk sétánkra. A szép új Városháza mögött, az Uzsoki, majd Odvas-hegy utcában, a piros kereszt jelzésen juthatunk el az Odvas-hegy lábához.


A Budaörs területén évtizedek óta folyó régészeti feltárások és helytörténeti kutatások gazdag eredményei lehetővé tették, hogy településünk több ezer éves múltját egy önálló kiállítás mutassa be, a Károly Király u. 2. szám alatt.


A 19. században épült tornácos Weber házban (Budapesti u. 45-47.) öt, eredeti bútorokkal berendezett helységben tekinthetjük meg egy jómódú gazdálkodó család hétköznapi életének néhány részletét.


Kamaraerdőben, a Vasút utca - Temető utca felől közelíthetjük meg az egykori ásatási területet, ahol a római kori település "Vicus Teuto" virágzott az isz. 1-4. században. Az előkerült gazdag leletanyagot a Városi Régészeti Kiállításban tekinthetik meg az érdeklődők.