gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Környéki jegyet is lehet venni a BKK-buszokon
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Budaörs Város Önkormányzata és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megállapodása szerint csak csúcsidőn kívül kötelező az első ajtós felszállás Budaörsön.

A megállapodás értelmében hétköznap reggel 6.30 és 9.00, valamint délután 14.00 és 18.30 között Budaörsön valamennyi ajtón fel lehet szállni a BKK-buszokra, s csak ezen időszakokon kívül kötelező az elsőajtós felszállás. A megegyezés részeként a buszokon a 450 forintos vonaljegy mellett Budapest környéki jegyeket is lehet ezentúl vásárolni
 
A BKK tájékoztatása szerint:
 
A környéki helyközi vonaljegyek az autóbuszokon a járművezetőnél váltva is ugyanannyiba kerülnek, mint a pénztárakban vagy automatákból vásárolva. A konkrét árak a következők:

  *   környéki helyközi vonaljegy (helyi utazásra is igénybe vehető): 250 forint,
  *   környéki helyközi vonaljegy 50 százalék kedvezménnyel (helyi utazásra nem vehető igénybe!): 125 forint,
  *   környéki helyközi vonaljegy 90 százalék kedvezménnyel (helyi utazásra nem vehető igénybe!): 25 forint.

Az 50 illetve 90 százalékos kedvezmények igénybevételével kapcsolatos információk honlapunkon a http://www.bkk.hu/apps/docs/ertekesites/helykozi_kedvezmenyek.pdflinken érhetők el.

A 40-es és a 240E viszonylatokon tanítási időszakban munkanapokon az elsőajtós felszállási rendet nem alkalmazzuk az alábbi időpontokban:

  *   reggel 6 óra 30 perc és 9 óra között
  *   délután 14 óra és 18 óra 30 perc között.
Az időszakok a megállóhelyekre, tehát nem a végállomásokra értendőek. Minden más időszakban elsőajtós felszállási rend szerint közlekedik a 40-es és a 240E jelzésű autóbusz.

2014-11-27 11:47

Vissza