gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Tájékoztató a 24 órás orvosi ügyelet helyzetéről
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
A kormány döntése alapján 2024. február 1-el megszűnt Budaörsön a 24 órás orvosi ügyeleti ellátás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Budaörsiek!

 

A kormány döntése alapján a mai napon megszűnt Budaörsön a 24 órás orvosi ügyeleti ellátás.

 

Budaörs és Törökbálint hosszú évek óta működtetett közösen egy rendkívül hatékony sürgősségi ügyeleti rendszert, amely kiemelt fontosságú volt mind a gyermek- ,mind a felnőttorvosi ellátás terén. Ez a 24 órás ügyelet eddig lehetővé tette a két város lakosainak, hogy baj esetén gyors és szakszerű orvosi ellátásban részesüljenek. A kormány szabályozása megakadályozza, hogy a magas színvonalon biztosított 24 órás orvosi ügyeleti rendszert 2024. február 1-től tovább működtesse a két önkormányzat, annak ellenére, hogy a szükséges források rendelkezésre állnak.

 

Az ügyeleti ellátást 2024. február 1-től Budaörsön az Országos Mentőszolgálat veszi át. A mai naptól a központosított orvosi ügyelet a 1830-as egységes telefonszámon érhető el, ügyeleti időben jelentkező súlyos panasz, tünet esetén ezt a számot kell hívni.

 

Emellett él a mentők 112-es telefonszáma is, ahogyan eddig is, amennyiben sürgős orvosi segítségre van szükség (pl. személyi sérüléssel járó baleset esetén, vagy ha életveszély vagy annak gyanúja áll fenn, szülészeti eseményeknél stb.)

 

Az új rendszer szerint a háziorvosi ügyelet hétköznap 16:00-22:00-ig, hétvégén és ünnepnapon 08:00-14:00-ig a járási szakrendelő területén működik majd. Hétköznap 22:00-08:00-ig, illetve hétvégén 14:00-08:00-ig az Országos Mentőszolgálat biztosítja a sürgősségi ellátást. Ez azt is jelenti, hogy azok számára, akik személyesen keresnék fel az ügyeletet, a mai naptól a beteg gyerekeiket Érdre, a felnőtteket pedig Budakeszire kell vigyék, nem pedig az eddig megszokott helyen Budaörsre.


Budaörs önkormányzata jelenleg is keresi a megoldást. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a budaörsi lakosok számára ismét a városban legyen elérhető a magas színvonalú gyermek- és felnőtt orvosi ügyeleti ellátás. 

 

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket ebben a nehéz időszakban is.

 

Budaörs Város Önkormányzata2024-02-01 11:50

Vissza