gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Tovább bővül Budaörs kerékpárút-hálózata
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Az önkormányzat 232 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el egy európai uniós pályázaton. A pályázati összegből négy fontos közlekedési fejlesztést valósítanak meg.

 

 

A teljes összeg 83 százalékát az Európai Unió, 17 százalékát pedig a magyar állam biztosítja, míg az önkormányzat további 62 millió forintot tesz hozzá.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül kiírt Élhető település tárgyú pályázaton elnyert pénzből az alábbi négy projekt készül majd el: Budaörs Város Fenntartható Mobilitási Tervének és Budaörs Város Kerékpárforgalmi Hálózati Tervének kidolgozása, a Kötő utcai buszmegállóknál lévő gyalogos átkelő közlekedésbiztonsági célú átalakítása, a Kereskedők útjánál a bicikliút meghosszabbítása és ennek kivezetése az Alsóhatár úton a Kertész utcáig.

 

A kerékpárút építése és a Kötő utcai gyalogos átkelőhely kialakítása már március 14-én elkezdődött. A Kereskedők útja és az Alsóhatár út vonalán több mint egy kilométer hosszú bicikliút épül, amelynek célja a közlekedési infrastruktúra további fejlesztése és a kerékpáros közlekedés népszerűsítése. Az új útszakasz összekapcsolódik a már meglévő kerékpárút-hálózattal az Alsóhatár út és a Kertész utca csomópontjában, így lehetővé téve a biciklisek számára, hogy egészen Budaörs-Budapest közigazgatási határáig biztonságosan közlekedjenek.

 

Az önkormányzat a kerékpározás előnyeinek megismertetése érdekében szemléletformálási kampányt is indít, melynek célja, hogy a lakosság minél szélesebb körben megkedvelje és elfogadja a kerékpáros közlekedés pozitívumait. A kerékpározás nem csak az egyének egészségét szolgálja, hanem jelentősen hozzájárul a város környezeti terhelésének csökkentéséhez és a klímavédelmi célok eléréséhez is.

 

A projekt részeként a Kötő utcai helyközi buszmegállókhoz gyalogos átkelőhely épül középsziget kiegészítéssel, tovább növelve a közlekedésbiztonságot a városban.

 

 

 

 

Projekt azonosító: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00086Kapcsolódó dokumentumok:

2024-03-15 15:01

Vissza