gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
E-mailben lehet jelentkezni idén a Budaörsi Egyesített Bölcsődék Intézménybe 2020. május 29-éig. A pontos teendőkről az intézményvezető adott ki tájékoztatót.
Permetezést végeztet a BTG a vadgesztenyelevél aknázómoly kártételének visszaszorítása érdekében 2020. április 7-e és 9-e között a délutáni és az éjjeli órákban. A vegyszer emberre nem mérgező, méhekre és vizekre nem veszélyes.
A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány személyes gyermekjogi fogadóórája, amely a Budaörsi Holdfény utcai Óvodában lett volna április 23-án. Helyette chatben nyújtanak jogsegélyt.
"Szeretnék köszönetet mondani a budaörsieknek, hogy szemmel láthatóan mindenki igyekszik hasznossá tenni magát, és akár erején felül is segít azoknak, akik rászorulnak. Erre a szolidaritásra sajnos egyre nagyobb szükségünk lesz, ám egyúttal ez az egyik biztosítéka annak, hogy Budaörsön, közösen le fogjuk győzni ezt a járványt is." – fogalmazott heti járványügyi összefoglalójában Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2020. április 14. és 30. között pályakarbantartásokat végeznek, ami miatt több vonat módosított menetrend szerint közlekedik a Budapest – Győr, illetve Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon.
"Gondod van a tanulással, beszélgetni szeretnél, nem bírod a bezártságot?" – teszik fel a kérdést a budaörsi gyerekeknek a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai. Szívesen segítenek ugyanis azoknak, akik ilyen problémákkal küszködnek, de szülőnek, pedagógusoknak is nyújtanak tanácsadást, jelenleg online formában.
2020. április 3-ától – a fokozott tűzveszély miatt – hét megyében, köztük Pest megyében is tűzgyújtási tilalom lép életbe. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelten felhívja a figyelmet, hogy a kijárási korlátozás ideje alatt szabadterületi égetés egyébként sem végezhető.
2020. április 2. és április 20. között kizárólag elektronikus úton zajlik idén az óvodai beiratkozás. Azoknak, akik a körzeti óvodába szeretnék járatni gyermeküket, idén az óvodák automatikusan elvégzik a beiratkozást. Az óvodák munkáját azonban megkönnyíti, ha a körzetes gyermekek szülei is elküldik e-mailen a jelentkezési lapot április 15-éig. Akiket nem körzeti óvodába kívánnak beíratni, azok szülei április 17-éig jelezhetik ezt a kiválasztott óvoda felé.
Wittinghoff Tamás polgármester heti tájékoztatójából kiderül: levélben fordult a Pénzügyminisztériumhoz, hogy ha nem is adnak a védekezéshez pénzt az önkormányzatoknak, legalább ne vegyenek el a gazdasági visszaesés miatt csökkenő bevételeinkből. Megköszönte, hogy a budaörsiek túlnyomó többsége betartja a járvány megelőzése érdekében hozott szabályokat, és erre kért mindenkit a továbbiakban is.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2020. március 30-tól a COVID 19 koronavírus-járvány okán elrendelt veszélyhelyzet miatt több változás lép életbe a belföldi és nemzetközi vonatok közlekedésében.
A BTG NKft. – a hulladékszállítást végző érdi ÉTH-val egyeztetve – arról tájékoztatja a lakosságot, hogy plusz járatok beiktatásával április első hetének végére elszállítják a városban felhalmozódott zöldhulladékot.
Bizonytalan időre felfüggesztették a kéményseprők a kötelező kéményellenőrzéseket és átütemezik azokat. Budaörsön eredetileg májusra tervezték a társasházak ellenőrzését.
A Budakeszi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya tájékoztatót adott ki az álláskeresőknek a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet alatti ügyintézési lehetőségekről.
Budaörs város óvodapszichológusainak intézménybezárás alatti segítségnyújtásáról (konzultáció, tanácsadás) részletesen az óvodák honlapján tájékozódhatnak, illetve az óvodák tájékoztatják erről a szülőket.