gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Havonta fogadóórát tart a Hintalovon Alapítvány Budaörs különböző közktatási intézményeiben, ahol gyermekjogokkal összefüggő kérdésekben nyújt segítséget a civilszervezet ügyvédje. A fogadóórára a gyermekjog@hintalovon.hu e-mail címen lehet bejelentkezni, de enélkül is fogadják az ügyfeleket. A következő fogadóóra 2020. január 23-án lesz.
2020. január 23-án 11.00 és 14.00 óra között véradást szervez a Pest Megyei Vöröskereszt a Városháza épületében. A vért adók ingyenes szűrővizsgálatokon is részt vehetnek részt.
2020. január 22-én 14 órától lakossági fórumon is véleményezhető lesz a helyi építési és településrendezési szabályok tervezett módosítása. A dokumentációval kapcsolatban 2020. január 14. és január 30. között várja a Főépítészi Iroda a lakosság észrevételeit.
Történeteim: Történelem címmel Horváth Ernő fotóriporter képeiből nyílt kiállítás az ARTalakulás Galéria szervezésében a Városházán 2020. január 13-án. A megnyitón Ungváry Krisztián történész tartott előadást a 30 éve történtekről. A kiállítás egy hónapon át látható.
Nemzetközi tapasztalat, hogy ha a különböző szektorok – helyi közösségek, önkormányzatok, vállalati és akadémiai szereplők – együttműködnek egymással, az jó hatással van a helyi kezdeményezésekre, a szolgáltatások minőségére, és általában a helyi gazdaságra. Ezért is vesz részt Budaörs egy ilyen együttműködések létrejöttét célzó nemzetközi projektben az URBACT Program keretében, amelynek szakértői nemrégiben Budaörsön jártak.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága közzé tette a 2020. évi kéményseprési ütemtervet. Eszerint Budaörsön 2020. május elseje és 31-e között végzik a budaörsi társasházakban a kémények ellenőrzését. A családi házakban élőknek azonban maguknak kell megrendelni a szolgáltatást, amely az esetek egy részében ingyenes. A pontos tudnivalókról az alábbiakban olvasható a Katasztrófavédelem tájékoztatója.
Honlapunkon már elérhető, illetve a Városházán rövidesen papírformában is hozzáférhető lesz a legfrissebb Szociális Kalauz. Ebben többek között megtalálhatók Budaörs Város Önkormányzat szociális ellátási formái és az igénybevétel módjai, természetesen már a múlt évben megemelt jogosultsági összeghatárokkal. Emellett megtalálhatók benne a városi egészségügyi és szociális intézmények elérhetőségei is.
Az előző évekhez hasonlóan idén is lehetőség nyílik a budaörsi nyugdíjasok számára, hogy Budaörs Város Önkormányzata szervezésében kedvezményes üdülésen vegyenek részt. Az erre vonatkozó kérelmeket 2020. február 29-ig lehet benyújtani.
Az önkormányzat legutóbbi ülésén döntött a bölcsődék nyári zárva tartásáról. Eszerint előbb a Pitypang, aztán a Százszorszép Bölcsőde dolgozói mennek a nyáron szabadságra.
Január harmadik hetében, 13-ától 17-éig, a szokásos hulladékgyűjtési napokon viszik el az ÉTH Nonprofit Kft. különjáratai a közterületekre kitett fenyőfákat. A hulladékgyűjtő cég azt kéri, hogy a fákat reggel 7 óráig helyezzék ki a lakók a kommunális kukák mellé.
"Természetes, hogy ilyenkor számot vetünk azzal, mit végeztünk az előző évben, hogyan alakult a saját és a szeretteink sorsa, egyúttal megpróbáljuk a jövőt is kikémlelni, és reális célokat kitűzni. Nekünk, akik egy egész településért felelősséget vállalunk, az egyéni számvetés mellett, a város helyzetéről is számot kell adnunk, és fel kell vázolnunk a jövőbeli terveinket" – fogalmazott a Budaörsi Infó számára írott újévi köszöntőjében Wittinghoff Tamás polgármester.
Azon társasági adóalanynak minősülő, kettős könyvvitelt vezető vállalkozónak, amelynek az adóévet megelőző adóévben az éves szinten számított nettó árbevétele a 100 millió forintot meghaladta, az adóévre megfizetett iparűzési adóelőleget az adóévi várható fizetendő adó összegére ki kell egészítenie.
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Puttony utcában található, 8908 helyrajzi számú, 1979 m2 területű önkormányzati tulajdonú ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, 11354 helyrajzi számú, természetben a Som utca végében található az ingatlan- nyilvántartás szerint „kivett közterület” megnevezésű, 395 m2 területű ingatlan 322 m² nagyságú részének értékesítésére.